Андрій Медведько / facebook.com/medvedkoandrij

Про це повідомляють друзі Медведька на його сторінці у Фейсбук.

Як повідомив народний депутат Ігор Луценко, Медведько нещодавно звільнився з добровольчого батальйону "через тотальну корупцію і саботаж у міліції".

Peter Savych, який представився другом дитинства підозрюваного, написав, що Андрій Медведько відомий в молодіжних колах як "Менсон".

"Менсон є відомим в Києві громадським активістом, ще до революції боровся проти незаконних забудов, організував у березні 2013 року волонтерський рух по розчистці снігу коли міська влада була в анабіозі, а місто - паралізоване. Під час революції він був одним з комендантів КМДА, і коли під час одного з штурмів половина "ліхтарних" активістів розбіглась, він з побратимами з С14 news тримали і витримали оборону. Також він був одним з керівників Сотні Самооборона Майдану ім.Святослава Хороброго", - написав Peter Savych.

Читайте такожАваков: Затримано третього підозрюваного у вбивстві Бузини

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав імена затриманих за підозрою у вбивстві журналіста Олеся Бузини.

«Вбивство Бузини розкрито... Сьогодні вранці двоє встановлених підозрюваних були затримані. Двоє киян: Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 р. н, Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 р.н.», - написав Аваков у Facebook.

Він відзначив, що карний розшук та слідство МВС упродовж двох місяців проводили розслідування цього вбивства. Були встановлені факти і одержані прямі докази участі у цьому злочині групи осіб, зокрема безпосередні виконавці вбивства.

«Нами встановлено, коли, де і в кого зазначені особи купували автомобіль, на якому згодом стежили за Бузиною. Саме на цьому автомобілі злочинці й втекли з місця вбивства», - пише Аваков.

За його інформацією, згодом цей автомобіль було встановлено та вилучено речові докази. За результатами проведених судових експертиз отримані прямі докази причетності зазначених осіб до скоєння цього вбивства.

«Коли я кажу прямі докази – це, зокрема, експертизи ДНК з покинутого злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині», - зазначив міністр, додавши, що після проведення всіх необхідний гласних і негласних слідчих дій, збору всіх необхідних прямих доказів вранці 18 червня зазначені особи були затримані.

Як повідомлялося, Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він мешкав.