Рада має зібратись на позачерговому засіданні / фото УНИАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє, що сьогодні відбудеться ще одне позачергове засідання Верховної Ради з розгляду питання харчування в армії.

Читайте такожУ ЗСУ випадків інфікування коронавірусом не зареєстровано - Міноборони

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам перед засіданням погоджувальної ради.

Відео дня

"Точно думаю, буде ще одне позачергове, тому що армія не може харчуватися - була затримка з реформою армійського харчування", - зауважив Арахамія.

Він повідомив, що відповідний законопроект не був включений до порядку денного позачергового засідання ВР, призначеного на 14:00.

За словами Арахамії, законопроект "вчора вночі зайшов від Кабінету міністрів". "Технічно це буде ще одна позачергова сесія з одного питання", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня на засіданні уряду перший заступник міністра оборони України Іван Руснак заявив, що компанії-переможниці торгів відмовилися надавати послуги харчування військовослужбовцям через запроваджені обмежувальні заходи. У зв’язку з цим він запропонував дозволити компаніям надавати послуги з харчування військових у 2020 році за договорами 2019 року. Руснак запропонував ухвалити відповідні зміни до держбюджету на 2020 рік.

26 березня у Міністерстві оборони запевнили, що всі військовослужбовці безперебійно забезпечуватимуться харчуванням.