Прокурор у справі про вбивство Шеремета Сергій Зузак / фото УНІАН

Офіс генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив строки досудового розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ще на два місяці - до 12 червня.

Про це hromadske заявив прокурор у справі Сергій Зузак.

Слідчі Нацполіції просили продовжити строки досудового слідства за підозрою Яні Дугарь, Юлії Кузьменко і Андрію Антоненку, наголошуючи на необхідності завершення ще близько 20 експертиз та проведення додаткових слідчих дій.

Відео дня

За словами прокурора, без їх завершення передавати справу до суду - зарано. Зузак зауважив, що усі троє підозрюваних наразі відмовилися від проходження поліграфу, а також дехто з них від психологічної та антропологічної експертиз.

Водночас адвокати підозрюваних Антоненка, Кузьменко і Дугарь подавали заперечення щодо цього клопотання, наголошуючи на тому, що доказів, які б спростовували аргументи захисту, немає і сам документ складений з порушеннями.

Також найближчими днями мають відбутися судові засідання щодо продовження запобіжних заходів підозрюваним, які спливають на початку квітня.

У лютому слідчі Національної поліції просили Офіс генерального прокурора продовжити строки досудового слідства до червня, однак тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка продовжив до квітня, наголосивши, що наразі доказів у справі недостатньо і потрібно ще попрацювати.

Читайте такожЛише 16% українців вважають звинувачення у справі про вбивство Шеремета обґрунтованими - опитування

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.