Фото УНИАН

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 2 липня 2015 року про прийняття в цілому законопроекту "Про органи внутрішніх справ" (№2561-П) та проект постанови про скасування рішення ВР від 2 липня про прийняття в цілому проекту закону "Про Національну поліцію" (№2822-П).

Авторами обох проектів постанов є депутати від "Блоку Петра Порошенка" Віктор Пинзеник, Віктор Чумак, Наталія Новак, Павло Різаненко та позафракційний Юрій Левченко.

Читайте такожДепутати зареєстрували проект щодо скасування результатів голосування за закон про валютні кредити

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, закон "Про органи внутрішніх справ" (№2561) визначає правові та організаційні основи діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері внутрішніх справ. У систему органів внутрішніх справ входять МВС, Національна поліція, органи виконавчої влади, які реалізовують політику у сфері захисту державного кордону (Державна прикордонна служба), у сферах міграції (Державна міграційна служба), у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій (ДСНС), а також Національна гвардія.

Закон "Про Національну поліцію" (№2822) визначає правові основи організації та діяльності Національної поліції та статус поліцейських.