Беларусь / rstk.by

Україна і Білорусь мають намір активізувати облаштування кордонів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві заявили міністри закордонних справ двох країн Павло Клімкін та Володимир Макей.

«Що стосується облаштування кордону, то процес поступовий. Конкретну дату сказати складно, оскільки облаштування кордону - це складний процес», - сказав глава МЗС Білорусі Макей.

Відео дня

За його словами, на це знадобиться, як мінімум, кілька найближчих років. Макей зазначив, що президент Білорусі Олександр Лукашенко поставив чітке завдання щодо облаштування кордону з усіма країнами-сусідами.

Читайте такожЛукашенко звільнив автомобілістів з Донбасу від плати за проїзд дорогами Білорусі

«Ми сподіваємося, що цього року просунемося в плані демаркації кордону з Україною. У нас заплановано на 2014-2015 роки облаштувати близько 580 км. Переважна частина роботи вже виконана», - сказав Макей.

Він зазначив, що з урахуванням складної фінансово-економічної ситуації в Україні та Білорусі «було б непогано, якби наші європейські партнери надали в цьому сприяння».

У свою чергу, Клімкін зазначив, що це буде європейський кордон, який у жодному разі не розділятиме українців і білорусів, які їздять один до одного в гості. «Це не буде перешкодою для міжлюдських контактів. Ми робимо саме європейський зразок цього кордону, ми послідовно працюємо», - сказав Клімкін.

За словами міністра, кінцеву дату закінчення процесу назвати сьогодні не можна, оскільки деякі ділянки кордону проходять болотистими місцями, і потрібно ще зрозуміти, скільки додатково фінансів потрібно.