Климкин заявил, что экс-чиновники с 2014 года не могли пользоваться своими диппаспортами / Фото УНИАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін стверджує, що дипломатичні паспорти 89 колишнім українським посадовцям і депутатам скасували ще у 2014 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав журналістам.

"Насправді, це все було зроблено в 2014 році, але враховуючи запитання журналістів до нас, чи були чинними ці дипломатичні паспорти, ми просто вирішили піти на, певною мірою, безпрецедентний крок і оприлюднити на сайті МЗС прізвища всіх людей, щодо яких дипломатичні паспорти були скасовані в 2014 році", - пояснив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожУкраїна анулювала дипломатичні паспорти Азарова та 88 екс-високопосадовців

Водночас міністр сказав, що інформація про скасування дії цих паспортів була передана одразу до Державної прикордонної служби України. "Тому скористатися цими паспортами вони, звичайно, не могли", - сказав Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 серпня, на сайті МЗС з'явилося повідомлення, що міністерство анулювало дипломатичні паспорти колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову, екс-голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову, екс-віце-прем’єр-міністру Борису Колесникову та ще 86 колишнім посадовцям та народним депутатам.