REUTERS

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Розцінюємо це рішення, а також навмисне затягування судового процесу як чергове свідчення триваючого правового свавілля та беззаконня з боку Росії, що супроводжується вигаданими приводами для її утримання", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ України вчергове наголошує на неприйнятності грубого порушення російською стороною загальновизнаних імунітетів Надії Савченко як члена ПАРЄ і народного депутата України та вимагає від російської сторони негайно звільнити її та інших незаконно утриманих громадян на території РФ, забезпечити повне виконання своїх зобов’язань за міжнародним правом.

Відео дня

Читайте такожУкраїнському консулу дозволили зустрітися з Савченко в День Незалежності України

"Закликаємо міжнародну спільноту продовжити тиск на російську сторону з метою повернення Надії Савченко на Батьківщину та  припинення порушення основоположних прав людини стосовно інших незаконно утриманих політв’язнів на території Росії", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

З приводу ухвалення такого заангажованого судового рішення до МЗС РФ надіслано ноту протесту.

Раніше УНІАН повідомляв, що держобвинувач не підтримав клопотання захисту української військовослужбовиці Надії Савченко про перенесення розгляду справи в один із судів Москви.