REUTERS

"Я категорично хочу сказати, що є великим досягненням в Україні, що дискусія щодо внесення змін до Конституції пройшла так, як ми домовилися в Мінську", - заявила канцлер у понеділок в Берліні по завершенню тристоронньої зустрічі з президентами України та Франції Петром Порошенком та Франсуа Олландом, повідомляє власний кореспондент УНІАН.

Читайте такожПорошенко і Меркель відкинули створення нового формату переговорів по Україні

За її словами, "було нелегко знайти більшість в українському парламенті". "Зараз це питання обговорюється з правовими експертами, і саме з цього випливає питання демократичних виборів, які мають відбутися відповідно з Мінською угодою. Це одне з ключових питань, які ми далі будемо обговорювати", - наголосила Ангела Меркель.

Відео дня

Крім того, співрозмовники торкалися інших питань - надання гуманітарної допомоги, звільнення полонених. "Також йшлося про торгові відносини між Україною та Росією у зв'язку з введення в дію Угоди про асоціацію. Про це ми ще будемо говорити", - додала вона.

Канцлер зазначила, що ця зустріч відбувається тоді, коли Україна відзначає своє національне свято День Незалежності. "Я хочу передати наші привітання, я знаю, які тяжкі моменти зараз переживає український народ. Німеччина та Франція хочуть допомогти так, як це можливо", - підкреслила Ангела Меркель.