На фото - бойцы батальона

Командир батальйону “Січ” Олександр Писаренко не виключає, що інцидент біля Верховної Ради 31 серпня є спробою дискредитувати добровольчі батальйони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу.

Читайте такожУ "Січі" розповіли, чому свободівець, який кинув гранату, вирішив покинути батальйон

Відео дня

“Не можна сказати, що хтось цілеспрямовано знищує наш батальйон. Ні. А добровольчий рух - так. Ви самі бачили: і “Правий сектор”, і “Торнадо”. Коли рік тому потрібні були добровольці затикати фронт - будь ласка. А зараз - виводять з передової лінії, зараз ми не потрібні. Декілька тижнів тому нас вивели з Авдіївки. Це місто просить, щоб ми повернулися, 95-та бригада теж просить, і 53-я теж. Добре. Не повинні міліцейські батальйони знаходитись на передовій. Але в самому місті ми можемо працювати. Там роботи дуже багато: від “сепарів” до засланих з “ДНР”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк підозрюється у киданні гранати під Верховною Радою 31 серпня. За словами комбата «Січі» Писаренка, Гуменюк ще 29 серпня написав рапорт про звільнення зі служби. Водночас він зазначив, що де-юре Гуменюк залишається бійцем батальйону, оскільки рапорт ще не розглянуто.