Ставицкий / Фото УНИАН

Європейський суд розпочав розгляд скарги екс-міністра енергетики України Едуарда Ставицького на Європейський Союз через запроваджені щодо нього обмежувальні заходи у вигляді замороження активів.

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН, перша частина слухань, які розпочалися у четвер в Люксембурзі у Блакитному залі, пройшла у закритому режимі на прохання представника ЄС.

Після цього розгляд справи у вигляді сесії "запитання-відповіді" продовжився у присутності публіки.

Відео дня

Читайте такожСуд ЄС наприкінці вересня розгляне позови Арбузова, Клюєва та Азарових про скасування санкцій

Так, представник Ставицього Пітер Гертлер (Peter Gjortler) наполягав на тому, що у ЄС не було достатньо підстав для включення його клієнта до списку, Ставицький також може потім вимагати від Ради відшкодування завданих збитків.

На що представник ЄС Вінсент Пьєссеву (Vincent Piessevaux) зазначив, що не є завданням Ради це перевіряти. "Це - політична оцінка, чи буде особа у списку", - наголосив він.

Представник Ставицького Джон Грейстон в коментарі УНІАН зазначив, що ця справа стосується процедури самого ЄС. "Це питання процедури ЄС, що ЄС зробив, щоб відповідати власним правилам. Це про те, що процедура не була відповідною", - наголосив він.