REUTERS

Рішення ватажків бойовиків "ЛНР" і "ДНР" про перенесення виборів на 2016 рік дає перспективу мирного врегулювання ситуації на південному сході України, заявив член комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Олег Морозов, пише ТАСС.

Читайте такожСкасування бойовиками "виборів" відкриває шлях до повернення України на Донбас - Порошенко

Готовність перенести вибори в "ДНР" і "ЛНР" на більш пізній термін говорить про намір робити "подальші кроки у політичному врегулюванні ситуації на південному сході України", вважає Морозов.

Відео дня

"Те, що таке рішення прийнято, це, безумовно, дуже позитивний сигнал", - зазначив сенатор, додавши, що бойовики на Донбасі "діють суворо в рамках того, що наказано мінськими угодами".

"Друга частина цього питання теж беззастережна - як можна говорити про якісь вибори, не прийнявши рішення про амністію тих людей, які змушені були взяти в руки зброю", - стверджує Морозов.

Читайте такожРішення "ДНР" і "ЛНР" про перенесення "виборів" у Кремлі назвали глибоким і конструктивним

"При наявності зустрічних дій, які будуть чітко відповідати мінськими угодами, можна говорити про позитивні перспективи політичного врегулювання в цьому регіоні", - підсумував Морозов.

У свою чергу голова комітету Держдуми РФ по справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький заявив, що перенесення виборів на Донбасі "демонструє волю "ДНР" і "ЛНР" до виконання мінських домовленостей".

Нагадаємо, раніше 6 жовтня на переговорах тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі представники бойовиків Денис Пушилін і Владислав Дейнего погодилися перенести місцеві "вибори" на 2016 рік.