Верховная Рада / Открытые источники

На думку нардепа, це допоможе посилити обороноздатність армії.

«Не всі розуміють ступінь навантаження на психіку, фізичного навантаження на військовослужбовців у важких умовах війни. Коли підписаний контракт на 3 роки або більше, людина іноді зривається, хоче відпочити. А укладання контрактів на півроку дасть можливість побачити рідних, повернутися до сім'ї. Головне – щоб навіть після закінчення контракту людина мала змогу, побувши вдома, відновити контракт і продовжити службу», – вважає Купрій.

Загалом же Україна потребує переходу на контрактну службу в армії та більшої підтримки добровольців на законодавчому рівні, впевнений політик. Адже декілька минулих хвиль мобілізації довели свою неефективність: набирають молодих хлопців, які морально та психологічно часто не готові воювати. «Буквально днями я був в одній психоневрологічній лікарні: головлікар скаржилася, що найчастіше до них потрапляють хлопці з АТО, котрих набирали під час мобілізації», – розповів депутат. Саме тому, на його думку, потрібно підтримувати добровольців, котрі за покликом серця хочуть захищати Україну, забезпечувати їх усім необхідним.

Відео дня

Таких людей, запевняє Віталій Купрій, дуже багато.

«Та й забув Петро Порошенко про свою передвиборну обіцянку. Він говорив, що військові отримуватимуть не менше 1 тисячі гривень на день. Висока зарплата – високий мотиватор. А в умовах кризи і тотального зубожіння населення наші хлопці, які воюють в АТО, отримуючи високу зарплату, знали б, що їхні сім'ї забезпечені. Це б піднімало моральний дух хлопців», – сказав політик.