REUTERS

Президент України Петро Порошенко хотів би після завершення президентської каденції отримати право бути обраним до Європейського парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу в Одесі.

«Я хотів би після завершення президентської каденції, хоч би коли це сталося, мати право бути обраним до Європейського парламенту. Це право мають лише ті країни, які є членами Європейського Союзу. Я впевнений, що якщо ми ефективно працюватимемо, Україна вийде на ті критерії, які дадуть змогу нам реально претендувати на членство», - заявив Порошенко.

Відео дня

Він також зазначив, що на його думку, членство в ЄС є національною ідеєю, яка об'єднує більшість громадян України.

Читайте такожПорошенко: ЗСУ дали по зубах агресору, тепер ми можемо зосередитися на реформах

Як наголосив очільник держави, мирна, ефективна, реформована країна має бути членом Європейського Союзу, «це - моя мрія».

«Я хочу всіх привітати з блискучою подією. З тим, що вчора в Нью-Йорку Україна отримала фантастичну кількість голосів – 177 голосів. Увесь світ з нами, з Україною, при голосуванні за обрання членом Ради безпеки ООН», - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня на 70-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй Україну обрано непостійним членом Ради безпеки ООН на 2016-2017 роки. «За» проголосували 177 країн.