Игорь Плотницкий / Сайт боевиков

Про це йдеться в його заяві, опублікованій на одному з сайтів бойовиків.

"Ми бачимо, що Україна не вміє або не хоче слідувати стандартам ОБСЄ на власній території. Тому нічого їм робити і на наших майбутніх виборах. Ми проведемо їх самі по стандартам ОБСЄ і при спостереженні БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини)", — йдеться в заяві Плотницького.

Читайте такожПутін хоче амністії для лідерів бойовиків

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за інформацією "Інформаційного спротиву", російські "куратори" віддали наказ ватажкам терористичної організації "Луганська народна республіка" проводити підготовку до місцевих виборів 21 лютого 2016 року.

У той же час, на думку авторів статті "Мінська пастка, в яку потрапила Україна", яку раніше опубліковав УНІАН, в лютому 2015 року Мінські угоди "затверджувалися в поспіху і не дуже обдумано".

В результаті деякі поступки представників України в контактній групі і, потім, обіцянки президента України Петра Порошенка учасникам "нормандських» і "паризьких" зустрічей виконувати Мінські домовленості, "стали помилками", які, на думку експертів, країна ще буде "розгрібати" не один день.

Важливий нюанс Мінських угод у тому, що, зафіксована послідовність дій по реалізації Мінських угод передбачає, в першу чергу, проведення виборів на територіях "ДНР" і "ЛНР", і лише після цього почнеться процес відновлення Україною контролю над державним кордоном з Росією, зазначають автори.

"Більше того, згідно з документом, претендувати на повне відновлення контролю над кордоном Україна може тільки після внесення змін у Конституцію, при чому, ці зміни потрібно проводити за погодженням з представниками «окремих районів» Донецької та Луганської областей – тих районів, які офіційний Київ зараз називає то "тимчасово окупованими", то "непідконтрольними", - йдеться в статті.