У суді оголосили перерву / facebook.com/ukrop.ukraine/

Як передає кореспондент УНІАН, про це оголосила суддя Печерського районного суду Києва Лариса Цокол.

Читайте такожЗМІ назвали десять чиновників, дії яких варті затримання

Слідчий суддя наголосила, що захисникам Корбана надається можливість ознайомитися з матеріалами справи.

"Я оголошую перерву на три години", - сказала суддя.

Цокол попросила сторону захисту сформулювати свою правову позицію, а всіх присутніх у залі покинути зал на три години.

"Підозрюваному і його захисникам вручаються матеріали, які поки що оглядалися, а також надається можливість у присутності мого помічника ознайомитися з тими матеріалами, які знаходяться у слідчого судді для здійснення стороною захисту своїх процесуальних обов'язків", - сказала суддя.

Як повідомляв УНІАН, раніше Печерський районний суд Києва зобов'язав сторону обвинувачення надати стороні захисту Корбана матеріали, які обґрунтовують клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Також суд об'єднав в одне провадження скарги адвокатів на затримання Корбана та клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу.

Корбана було затримано в результаті спільної операції СБУ та Генпрокуратури 31 жовтня у Дніпропетровську. Згодом силовики перевезли його до Києва.

2 листопада Новозаводський райсуд Чернігова почав розгляд подання прокуратури про обрання Корбану запобіжного заходу.

3 листопада вранці співробітники СБУ вивезли Корбана із суду після того, як адвокати почали вимагати звільнити лідера "УКРОПу", оскільки о 08.40 сплив 72-годинний термін його утримання. Потім стало відомо, що його вивезли в ІТУ СБУ у Києві.

У Генпрокуратурі поінформували, що Корбана 3 листопада затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою без ухвали слідчого судді суду).

Того ж дня адвокати Корбана оскаржили рішення про його затримання.

Сьогодні, 5 листопада, зранку Печерський райсуд Києва почав розглядати клопотання про обрання лідеру "УКРОПу" запобіжного заходу.