REUTERS

Верховна Рада ухвалила закон про особливості проведення голосування на чергових виборах депутатів Красноармійської міської ради Донецької області, депутатів Маріупольської міської ради Донецької області, Красноармійського міського голови, Маріупольського міського голови (№3371-1).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 233 народних депутатів із 330, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожШтайнмайєр розповів, коли набуде чинності закон про особливий статус Донбасу

Відео дня

Спочатку законопроектом передбачалося призначити вибори на 15 листопада. Водночас у сесійній відбулась тривала дискусія з цього питання, лунали й пропозиції призначити ці вибори на грудень.

“Сигнальне” голосування за вибори 15 листопада дало лише 113 голосів “за”. Відповідно, голова ВР Володимир Гройсман запропонував поставити на “сигнальне” голосування дату 29 листопада. В такому варіанті законопроект також кілька разів був не підтриманий, а потім все ж таки проголосований в цілому.

Законом позафракційного народного депутата Сергія Тарути, згідно з внесеними до нього змінами, передбачається провести голосування у Маріуполі та Красноармійську у неділю, 29 листопада 2015 року.

Передбачено, що виборчі бюлетені для голосування на чергових виборах у Красноармійську та Маріуполі виготовляються Центральною виборчою комісією та передаються дільничним виборчим комісіям у встановленому нею порядку.

Цей закон набуває чинності з дня його опублікування.

Кабінет міністрів, згідно з законом, має протягом трьох днів з дня набуття чинності цим законом у разі необхідності, за зверненням ЦВК, забезпечити фінансування заходів, необхідних для реалізації цього закону.

Крім того, ЦВК має протягом трьох днів з дня набуття чинності цим законом забезпечити прийняття актів, необхідних для реалізації цього закону.

Читайте такожВісім партій подолали прохідний бар'єр на місцевих виборах за зведеними даними по Україні - дослідження

Як повідомляв УНІАН, 25 жовтня не відбулося голосування на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську. Територіальні виборчі комісії цих міст відмовились передавати дільничним виборчим комісіям бюлетені, надруковані "Приазовським робочим", через пошкодження, а також помилки в них. Відповідно, виборці Маріуполя та Красноармійська не змогли взяти участь у місцевих виборах.

ЦВК раніше рекомендувала ВР призначити вибори у Маріуполі і Красноармійську на 15 листопада.

Як заявляв 6 листопада голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, якщо Верховна Рада ухвалить закон про вибори у Маріуполі та Красноармійську у вівторок, 10 листопада, це дасть змогу провести там голосування 15 листопада.