конституция / ukrliter.com

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення КС сьогодні оприлюднив його голова Баулін.

“Конституційний суд України дійшов висновку визнати таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, доопрацьований законопроект про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя в редакції від 26 січня 2016 року”, - зазначається у рішенні суду.

Також КС наголосив, що рішення у справі за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) в редакції від 26 січня 2016 року вимогам ст. 157 і 158 Конституції України є обов'язковим до виконання, остаточне і не може бути оскаржене.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 28 січня направила до КС доопрацьований проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)".

Конституційний суд почав розгляд 30 січня.

Читайте такожЛуценко пропонує завтра попередньо схвалити зміни до Конституції в частині правосуддя

Цей законопроект був внесений у ВР президентом України 26 січня на заміну відповідного законопроекту, щодо якого Конституційний суд 22 січня вже дав позитивний висновок.

На відміну від попереднього варіанту, в цьому законопроекті, зокрема, зберігається право парламенту висловлювати недовіру генеральному прокурору. В першому варіанті змін до Конституції передбачалося позбавити ВР цього права.