Фото УНИАН

Відповідний проект постанови Дубінін зареєстрував сьогодні у парламенті, повідомив депутат на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, згаданий закон був прийнятий з порушенням ст. 102 107 регламенту ВР.

«Згідно з нормами чинного законодавства України, цей проект не міг виноситися на голосування на цій сесії, тим більше ще й двічі поспіль. У зв'язку з грубим порушенням законодавства та регламенту я написав заяву Гройсману з вимогою не підписувати законопроект, а також зареєстрував постанову про скасування результатів голосування», – повідомив Дубінін.

Відео дня

Читайте такожЗаконопроект про виключення кандидатів з виборчих списків суперечить Конституції – політолог

Нардеп підкреслив, що так званий закон про партійну диктатуру було прийнято в результаті політичних торгів у рамках вирішення питання про відставку уряду.

Політик підкреслив, що цей закон, який дозволяє виключати кандидатів з виборчого списку вже після оголошення результатів голосування, вигідний, зокрема, фракціям Радикальної партії і «Блоку Петра Порошенка».

«В списку Радикальної партії є кандидат, який наступним потрапляє в парламент, але він не влаштовує партію. Ось «радикали» і хочуть його виключити. Також загальновідомо, що цей закон потрібен БПП, щоб не пустити в парламент адвоката Андрія Богдана, захисника Геннадія Корбана в суді», – пояснив Дубінін.

Читайте такожПродавати місця у списках: нардеп озвучив корупційні ризики законопроекту про виключення кандидатів з виборчих списків

о