REUTERS

Європейський Союз не повинен зачиняти двері перед Україною.

Про це державний секретар Канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський заявив на XXV засіданні Консультаційного комітету президентів України та Республіки Польща сьогодні у Варшаві, передає Польське радіо.

«Європа не повинна зачиняти двері перед Україною, яка зробила свій європейський вибір», – сказав він.

Відео дня

Щерський підкреслив, що Польща послідовно виступає за відновлення територіальної цілісності України.

Читайте такожУкраїна не зможе стати членом ЄС і НАТО у найближчі 25 років – президент Єврокомісії

«Без відновлення дії міжнародного права в Україні, тобто, без повернення до повної територіальної цілісності України, і тут маю на увазі не тільки Донбас, а й Крим, немає гарантій миру в Європі. Тому польська сторона послідовно підтримуватиме повернення міжнародного ладу в Україні, треба закінчити період порушення міжнародного права на сході», – наголосив держсекретар.

Щерський також наголосив, що Польща продовжує підтримувати європейську інтеграцію України.

«Польща є адвокатом європейського вибору України. Ми хочемо, аби на Україну, настільки швидко, як це можливо, був розповсюджений безвізовий режим. Це відповідає стратегічному вибору України; Україна є європейською країною, і її вибір був цілком свідомим, Європа не може зачиняти для Києва свої двері», - сказав він.

Також повідомляється, що під час спілкування на засіданні із заступником глави Адміністрації президента України Костянтином Єлісєєвим польська сторона підтвердила, що хоче, аби під час липневого саміту НАТО у Варшаві відбулося засідання Комісії Україна-НАТО.

Учасники засідання консультаційних комітетів обговорили також питання двосторонньої співпраці, організації державних візитів та охорони кордонів.

Нагадується, 3 березня президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна не може розраховувати на членство в ЄС та НАТО протягом найближчих 20-25 років.