Ахметов має нібито очолити окремий район Донеччини / Фото УНІАН

За "планом Медведчука", Ахметов і Бойко мають очолити не Донецьку і Луганську державні обладміністрації, а окремі райони Донецької і Луганської областей з особливим режимом самоврядування – фактично це держава і державі.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив журналіст Сергій Рахманін.

«План Медведчука існує давно і він його оприлюднював - не думаю, що він суттєво змінювався з тих часів… Коли в моїй статті згадувався план Медведчука, йшлося не про план, яка документ, а про його ідею створити адміністрації, які влаштовують і Київ, і Москву, і про конкретних кандидатів», - зазначив Рахманін.

Відео дня

Читайте такожНа Банковій обговорюють призначення Ахметова і Бойка на окуповані території Донбасу – ЗМІ

«Раніше Ахметову пропонували очолити Донецьку обласну державну адміністрацію. Тут йдеться про абсолютно різні речі. Насправді не йдеться про заміну Ахметовим чи Бойком Туки чи Жербрівського. Йдеться, про абсолютно інші речі. Є Україна, яка живе за конкретною Конституцією, за конкретними законами, є частина Донбасу, яка контролюється Україною і там є керівники адміністрацій, відповідно Жебрівський і Тука. А є окремі райони, яким надають окремі повноваження, де збираються проводити вибори -  фактично, це буде держава в державі, яка існуватиме за власними законами. Але для того, щоб цьому надати видимість українскості, пропонувалось поставити туди людей, які б влаштовували і Київ, і Москву», - наголосив він.