Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе сьогодні на брифінгу в Києві.

Читайте такожСакварелідзе про справу "діамантових прокурорів": ГПУ дозволила обшуки та прослуховування слідчих

За його словами, на сьогодні ніхто ні його, ані посла США в Україні з приводу виділення грошей та їх подальшої долі не допитував.

Відео дня

«Ця ситуація жодним чином не дискредитує нашу команду, вона дискредитує імідж України. Американська сторона досі готова фінансувати окремі напрями, але оскільки у них з'явилися певні питання і сумніви, пов'язані з репутацією, з корумпованістю нашого інституту (Генпрокуратури — УНІАН), який досі не очищений, ця програма зупинилася», - сказав Сакварелідзе.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив, що у ГПУ надійшло звернення народних депутатів України, які зацікавилися питанням використання грошей, які були направлені в Україну американськими, європейськими партнерами на проведення реформи органів прокуратури.

«Поки що ми нікого не звинувачуємо... Мова йде про різні суми, одна сума – близько 200 тис. доларів, інша – близько 2 млн доларів», - уточнив прокурор.