REUTERS

Як зазначається в повідомленні, Президент Європейської Ради підтвердив солідарність Євросоюзу з Україною та готовність надавати всебічну підтримку нашій державі у питанні подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. «ЄС залишається основним донором для подолання наслідків трагедії, виведення з експлуатації атомної станції та відновлення навколишнього природного середовища», - підкреслив Туск.

Читайте такожПорошенко оголосив 2016 роком вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Глава держави подякував Президенту Європейської Ради за додатковий внесок Європейського Союзу у розмірі близько 20 млн євро до фонду Рахунку ядерної безпеки для завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2). «Україна глибоко вдячна за незмінну, багаторічну допомогу ЄС у розмірі вже близько 730 млн євро на реалізацію проектів з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи», - наголосив Порошенко.

Відео дня

Президент засудив заборону Меджлісу кримськотатарського народу, назвавши її злочинним рішенням, на яке повинен відреагувати весь цивілізований світ.

Порошенко та Туск також обговорили часові рамки запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України, а також підготовку заходів політичного діалогу на найвищому рівні на ближчу перспективу, підкреслюється в повідомленні.