УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив сьогодні журналістам після засідання уряду, відповідаючи на запитання, чи вплине Brexit на надання Україні безвізового режиму з боку ЄС.

Відео дня

Читайте такожКонсультації про наслідки Brexit для відносин України та ЄС відбудуться найближчим часом - Геращенко

«Ключові питання, такі як безвізовий режим, - вони однозначно не опиняться на якомусь додатковому треку, додатковому напрямку. Тут у нас є політична позиція всіх країн ЄС», - сказав він.

Міністр нагадав, що єдиною умовою надання Україні безвізового режиму є виконання всіх вимог Євросоюзу.

«Я говорив з багатьма представниками країн (ЄС), ми аналізували різні варіанти голосування в Британії, і політична позиція була однозначно чіткої – спочатку виконання Україною всіх зобов'язань, а Європейська комісія чітко сказала, що ми їх виконали. Зараз схвалення Європарламентом механізму оцінки міграційних ризиків у разі виникнення таких ризиків. Це, я сподіваюся, буде зроблено до річної паузи, і потім, відповідно, політичне рішення. Причому політичне рішення окремо по кожній країні. Ось це і є ключовий елемент політичної позиції, і над цим будемо працювати», - підкреслив Клімкін.

«Зараз ми повинні додатково працювати з Європарламентом, було дуже багато зустрічей, процес потрібно прискорювати», - додав він.

Як відомо, 23 червня на референдумі у Великобританії перемогли прихильники виходу країни з Європейського Союзу. За таке рішення проголосували 52% громадян, проти - 48%. Британія була членом ЄС протягом 43 років.