Будуть призначені та звільнені судді, щодо яких є подання в парламенті / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

За словами Парубія, “зараз ведеться робота, щоб з тих 730 суддів, які стоять на призначення, був визначений перелік суддів, які є неконфліктними, які можуть пройти, бо у нас в деяких районах є лише 50 відсотків суддів”.

Читайте такожПетренко: 20% українських суддів відмовляються від переатестації

Відео дня

Парубій також нагадав, що в парламенті є ряд подань на звільнення суддів. Зокрема, йдеться про звільнення двох суддів Конституційного суду і ряд суддів, які мають бути звільнені за порушення присяги.

Голова ВР зазначив, що на цьому тижні буде виділено півдня в парламенті України для того, щоб призначити та звільнити суддів, щодо яких є подання в парламенті України.

Як повідомляв УНІАН, голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк 9 червня заявляв, що за рік роботи новий склад ВРЮ рекомендував звільнити майже 1 тис. суддів.

«За рік роботи Вища рада юстиції рекомендувала звільнити 958 суддів, з них 338 - за порушення суддею присяги, а також 620 - за загальними обставинами, тобто, за власним бажанням судді, за станом здоров'я і у зв’язку із закінченням строку повноважень та у зв'язку з досягненням суддею 65 років», - сказав він.