Арсен Аваков / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам, коментуючи ракетні погрози РФ.

Читайте такожУкраїна зменшила зону ракетних випробувань поблизу окупованого Криму

"Тому що такий режим (у Росії). Вони думають, що вони все ще нас можуть налякати. Ми у тій ситуації, коли нас налякати неможливо вже. І я вважаю, що українці будуть себе завжди захищати. Це просто залякування і брязкання зброєю, тому що західний світ перебуває у перехідному періоді. Зараз ми шуганемо, і гляди, усі злякаються і віддадуть нам Україну. Ні", - підкреслив Аваков.

Відео дня

"Україна існує незалежно від уявлення про неї Росії. Україна сама має право і повинна думати про себе і свою безпеку, тому глибоко плювати на те, що про неї думають російські генерали, перебуваючи на окупованій території Криму", - заявив Аваков.

Він зазначив, що Збройні сили України роблять все правильно під керівництвом президента Петра Порошенка і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

"Треба робити випробування. Озброєні - отже, сильні", - заявив Аваков.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 грудня, на півдні України розпочалися навчання Повітряних сил ЗСУ, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

Росія погрожує ракетним ударом у разі проведення Україною ракетних стрільб у районі тимчасово окупованого Криму.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби. Він підкреслив, що ракетні випробування Україна проводитиме у відповідності з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами в своєму суверенному повітряному просторі.

Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що загрози не можуть перешкодити планам України провести військові навчання.