Журналіст: Медведчук разом з Кремлем намагаються змусити Ахметова бути більш поступливим / Фото УНІАН

"Сьогодні розповіли деякі подробиці підкилимних розборок в Оппоблоці та ймовірного майбутнього розколу цієї партії на два проекти Льовочкіна та Ахметова", - написав журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook з посиланням на власне джерело.

Читайте такожЯнукович розповів, як тікав з України та зустрічався з Ахметовим

"До сих пір обидва олігархи управляли політичним проектом за принципом 50 на 50. Але тепер російські партнери наполегливо "попросили" Льовочкіна та Ахметова взяти до себе третього партнера - Віктора Медведчука, під контроль якого має перейти 30% Оппоблоку", - розповів журналіст.

Відео дня

"Проте ахметівські з такою постановкою питання не погодилися. [...] Ахметов жорстко виступає проти розмиття своєї частки у Оппоблоці. Але переговори ще тривають, і Медведчук разом з кремлівськими намагаються змусити олігарха бути більш поступливими. Інструмент впливу обрано зрозумілий - це активи Ахметова в ЛДНР. Нещодавно в рамках цієї історії ДНРівці стали віджимати у Ахметова "Комсомольське рудоуправління" - туди була введена "тимчасова адміністрація". [...] Якщо Ахметов поступиться - партія збережеться. Якщо ні - Оппоблок розпадеться, а на його місці виникнуть два нових проекти, один з яких "(ахметівський) буде більш лояльним до влади, а інший (медведчуківсько-левочкінській) буде напряму відстоювати інтереси Кремля", - написав Казанський.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня співголова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко заявив, що нічого не знає про «розкол» у партії «Опозиційний блок».