REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідна інформація була розповсюджена в п’ятницю постійним представництвом України при ЄС.

З української сторони участь у засіданні візьме віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв УНІАН, Авдіївка Донецької області з 29 січня піддається масованим обстрілам з боку контрольованих Росією бойовиків, внаслідок обстрілів зруйнована інфраструктура Авдіївки - місто повністю знеструмлено, немає водопостачання, опалення аварійне. Президент Порошенко сьогодні наголосив, що проросійські бойовики свідомо не дають працювати ремонтним бригадам, які організувала українська сторона.

Відео дня

Читайте такожВ Авдіївці досі немає світла: ремонтним роботам заважають обстріли бойовиків

Більше того, сьогодні вночі в Авдіївці з системи залпового вогню були обстріляні житлові квартали і пункт роздачі гуманітарної допомоги, загинули мирні жителі.

З початку загострення ситуації з міста евакуйовано 244 людини, з них 114 дітей.

Президент Порошенко підкреслив, що за поточне жорстке загострення ситуації навколо Авдіївської промзони, обстріл цивільних кварталів і загибель мирних жителів, поранення журналістів, загибель українських військових повна відповідальність лежить на Росії і бойовиках, яких вона підтримує.