Порошенко і Трамп наголосили на необхідності встановлення режиму повного припинення вогню на Донбасі / twitter.com/poroshenko

Про повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко в Facebook.

"Петро Порошенко привітав свого колегу з інавгурацією на посаді Глави Сполучених Штатів та висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях з новою американською Адміністрацією. Співрозмовники обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США", - сказано у повідомленні.

Читайте такожАП: Дата зустрічі Порошенка з Трампом опрацьовується

Відео дня

Також Цеголко повідомив, що особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі та досягнення миру політико-дипломатичним шляхом.

"Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості та погіршення гуманітарної ситуації передусім у районі Авдіївки. Вони наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню", - зазначив прес-секретар.

Також Президент України подякував Главі Білого дому за тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Петро Порошенко висловився за активізацію економічних і ділових зв’язків, що сприятиме створенню нових робочих місць і зростанню добробуту громадян обох країн. Під час розмови також було обговорено майбутній візит Президента Петра Порошенка до Вашингтона, для підготовки якого до США поїде міністр закордонних справ України", - додав Цеголко.