Після зустрічі відбудеться розширене засідання української та грецької делегацій / president.gov.ua

У Києві розпочалася зустріч президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Грецької Республіки Алексіса Ципраса, який перебуває в Україні з робочим візитом, у форматі віч-на-віч. Про це повідомили у прес-службі президента.

У повідомленні зазначається, що Порошенко заявив, що протягом цього часу взаємини України та Греції були і залишаються надійними, партнерськими та дружніми.

Читайте такожГолова МЗС Туреччини 9-10 лютого відвідає Україну

Відео дня

«Алексіс Ципрас в свою чергу наголосив, що його країна стоїть на позиціях підтримки миру та стабільності в Україні і готова всіляко цьому сприяти. Він також висловив зацікавлення в розвитку та поглибленню українсько-грецьких двосторонніх відносин», - йдеться у повідомленні.

По завершенні двостороннього спілкування відбудеться розширене засідання української та грецької делегацій під керівництвом Президента України та Прем’єр-міністра Грецької Республіки.

Зазначається, що Україна та Греція відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин.

Як повідомляв УНІАН раніше, президент Петро Порошенко привітав голову Китайської народної республіки Сі Цзіньпіна з 25-річчям встановлення дипломатичних відносин між Україною і КНР.

«Упевнений, що головними досягненнями чвертьвікової історії відносин наших держав є міцна дружба українського і китайського народів, взаємна підтримка суверенітету і територіальної цілісності, повага один до одного, а також рівноправне і взаємовигідне співробітництво. Все це - надійна основа для подальшого плідного розвитку стратегічного партнерства між Україною і Китайською народною республікою», - зазначив Порошенко.