За словами Чубарова, законопроекти, які стосуються кримських татар, зокрема щодо статусу кримськотатарського народу, наразі знаходяться на стадії доопрацювання / УНІАН

“Тут буде презентація доповіді Української гельсінської групи і групи правозахисників щодо подій 26 лютого 2014 року”, - сказав він в коментарі УНІАН і додав, що презентація відбудеться в кулуарах 3-го поверху.

Читайте також"Це просто мерзота": Чубаров прокоментував ідею нардепа Артеменка віддати Крим в оренду РФ (відео)

Крім того, за словами Чубарова, наразі відбувається узгодження законопроектів, які цього дня будуть винесені на голосування. Зокрема, йдеться про законопроект щодо “встановлення міри відповідальності за невизнання Голодомору, Голокосту, депортації”.

Відео дня

Також у парламенті відбудеться виставка-ярмарок виробів народних майстрів та дітей. “Ми пропонуємо народним депутатам придбати ці вироби і всі ці збори підуть на підтримку дітей, батьки яких сидять у Криму. Тобто, дітей політв'язнів”, - сказав Чубаров.

Він також зазначив, що законопроекти, які стосуються кримських татар, зокрема щодо статусу кримськотатарського народу, наразі знаходяться на стадії доопрацювання. Водночас Чубаров висловив сподівання, що цей законопроект буде зареєстровано у парламенті вже наступного тижня. “Законопроект про корінні народи - теж буквально тиждень-два. І вони будуть зареєстровані”, - сказав Чубаров, додавши, що про жодні пропозиції щодо змін до Конституції зараз не йдеться.

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого в центрі Києва відбудеться Марш солідарності на підтримку тих громадян України, які живуть в умовах російської окупації в Криму.