Кравчук розповів про можливу ізоляцію Донбасу / Фото УНІАН

Перший президент України Леонід Кравчук прокоментував досить популярну теорію, що Україні слід відгородитися від окупованих територій стіною.

"Ви знаєте, десь два роки тому я виступив зі схожою ідеєю: нам потрібно обмежити наші відносини з тими територіями, тому що вони будуть для нас вічною "раковою пухлиною". При цьому посилався на Олеся Гончара", - розповів він в інтерв'ю Обозревателю.

Але зараз, за словами екс-президента України, світ настільки динамічно змінюється, що відгородитися стіною – це значить віддати назавжди.

Відео дня

Читайте такожУкраїні не потрібно і не можна відновлювати ядерний потенціал – Кравчук

Наразі, зазначив Кравчук, змінюється ідеологія, змінюється база зовнішніх відносин між державами. І в цих умовах він спостерігає процес неминучого зміцнення України.

"Десь ми очищаємося, десь набираємо. Іноді президент говорить те, що можна підтримати, так само й Гройсман. Тобто люди починають формулювати свої політичні формули й пошуки нових напрямків у політиці, беручи на озброєння іншу філософію – зміцнення нашої внутрішньої сили. Тому я думаю, що з часом Донбас примкне до України. Точно так само і Крим", - наголосив політик.

Раніше Кравчук заявляв, що падіння чинного режиму в Росії може початися раптово й в один день, тому Україні слід запастися терпінням.