УНИАН

Глава Міністерства закордонних та європейських справ Великого Герцогства Люксембург Жан Асельборн масштабні руйнування у селищі Широкине Донецької області нагадали іракський Мосул.

Читайте такожПорошенко заявив про спробу бойовиків штурмувати позиції в Широкіному перед його приїздом

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, Асельборн разом з міністром іноземних справ України Павлом Клімкіним та головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським відвідали Широкине.

Відео дня

У Міноборони зазначили, що представник країни Європейського Союзу на власні очі побачив масштаби руйнування у цьому населеному пункту. Зазначається, що глава МЗС Люксембургу заявив журналістам, що був вражений побаченим. "Щось подібне я спостерігав тільки в місті Мосул у Іраку, коли наприкінці минулого року побував там", - зауважив він.

Також Асельборн підкреслив, що Євросоюз буде і надалі підтримувати Україну і продовжувати надавати їй матеріальну допомогу. Зокрема, він повідомив, що «привіз із собою 500 тисяч євро, які будуть передані міжнародній організації Червоний Хрест, для надання допомоги населенню у більш постраждалих районах Донбасу».

У Міноборони зауважили, що Широкине залишається гарячою точкою на мапі АТО. Щодня ворог обстрілює цей населений пункт з використанням зброї, забороненої Мінськими угодами.