Зеркаль повідомила, що перші слухання, які будуть присвячені питанням по процедурі, очікуються в травні / фото УНІАН

Українська делегація повинна захистити українських інвесторів, які втратили свою власність в окупованому Криму. Про це під час зустрічі зі президентом Петром Порошенко заявила представник України в Міжнародному Суді ООН в Гаазі, заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає прес-служба глави держави.

«Це черговий етап і один з елементів притягнення Російської Федерації до міжнародно-правової відповідальності. Він дуже важливий і дуже чутливий для всього світового суспільства, оскільки це дійсно перший раз, коли член Ради Безпеки ООН відповідає за діяльність пов’язану з фінансуванням тероризму», - зазначила вона.

За її словами, українська делегація в суді в ООН також має завдання захистити і тих людей, які постраждали  внаслідок незаконних терористичних дій Росії на Донбасі.

Відео дня

Читайте такожСправа "Україна проти Росії" в Гаазі: Луценко розповів про 300 томів із грифом "таємно" та "надзвичайно таємно"

«Ми продовжуємо захист інтересів України відповідно до Морської Конвенції і вже в травні відбудуться перші слухання, які будуть присвячені питанням по процедурі», - додала вона.

Зеркаль підкреслила, що рішення по застосовуванню тимчасових заходів у справі «Україна проти РФ» очікується до кінця квітня.

«Для нас буде важливим сам факт ухвалення судом рішення по застосуванню цих тимчасових заходів для захисту українських громадян», - підкреслила вона.

Як повідомляв УНІАН раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, головна мета позову України проти Росії в Міжнародному суді Організації Об'єднаних Націй щодо протидії фінансуванню тероризму та расової дискримінації є захист життя і прав українських громадян.