Клімкін наголосив, що в міжнародне право та справедливість / фото: УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, головна мета позову України проти Росії в Міжнародному суді Організації Об'єднаних Націй щодо протидії фінансуванню тероризму та расової дискримінації є захист життя і прав українських громадян.

Про це Клімкін написав у своєму мікроблозі у Twitter.

Читайте такожРосія використовує тактику тероризму та пропаганди в Україні – Зеркаль у суді ООН

Відео дня

«Гаага сьогодні - перше слухання (у справі) Україна проти Росії. Наша головна мета - захистити життя і права людей в Україні. Вірю в міжнародне право та справедливість», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 березня, завершився перший день слухань в Міжнародному суді ООН справи "Україна проти Росії", в рамках яких першочерговим питанням розглядався запит Києва на запровадження тимчасових заходів для Росії, що повинні захистити права українських громадян на звичайне життя.

Завтра, 7 березня, свої аргументи у суді представить Росія. Після чого сторонам дається ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути ухвала суду - задовольнити чи ні запит України на запровадження тимчасових заходів. Рішення буде остаточним і обов'язковим для виконання всіма сторонами.

***Україна подала позов до Міжнародного суду ООН 16 січня 2017 р. з метою притягнення РФ до відповідальності за підтримку тероризму на Донбасі та дискримінацію етнічних українців та кримських татар в окупованому Криму.