Насіров заявив, що справа проти нього – політична / Фото УНІАН

Відсторонений від посади голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявляє, що його паспорти вилучили при обшуках.

Про це він заявив журналістам після допиту в Національному антикорупційному бюро України.

Насіров заявив, що справа проти нього – політична, ініційована його ворогами, яких він нажив на посаді голови ДФС.

Відео дня

"Я вважаю, це політична, популістична справа, і мені не хочеться, щоб вона затягувалася. На посаді голови ДФС можна багато кому перейти дорогу. А якщо подивитися на детінізацію, яка була зроблена в 2015-2016 рр., коли ці гроші забирають з тіньових потоків, до бюджету, то я думаю, що я дуже багато кому перейшов дорогу. Я вважаю, що в них (НАБУ - УНІАН) буде досить доказів, щоб закрити справу", - заявив Насіров.

Читайте такожНАБУ доручило перевірити походження застави за Насірова

Також він додав, що у нього особисто грошей на заставу немає, а допомогли її сплатити родичі.

"Всі бачили мою декларацію. Вона – публічна. Кошти, які були переведені в заставу, вони перевіряються. Я не планував вносити заставу, у мене особисто таких грошей немає. Я дуже вдячний своїм родичам, що вони змогли знайти частину суми, якої не вистачало. Але у мене особисто спочатку було рішення, що цього робити не варто. Я готовий був відстоювати свої інтереси. Я вже побув у слідчому ізоляторі достатньо часу, і готовий був знаходитися там далі", - розповів Насіров.

Також він, відповідаючи на запитання, чи не мріє знову очолити ДФС, повідомив, що не проти цього: "Тут треба казати не про мрії. Я прийшов на цю посаду по великому конкурсу. Я йшов допомогти країні. І зараз для мене важливо закінчити ті речі, які ми розпочали, зокрема детінізацію заробітних плат".

Окрім того, Насіров наполягає, що не має паспортів іноземних держав, а українські в нього вже вилучили. "Це маячня (щодо іноземних паспортів - УНІАН). Всі паспорти були вилучені під час обшуків", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, прокурор САП Роман Симків повідомив, що Насіров не здав свій британський паспорт у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. САП звернулася із запитом до «британської відповідної структури, яка повинна підтвердити отримання ним паспорта». Крім того, Симків зазначив, що перевіряється інформація про наявність у Насірова громадянства Угорщини.

16 березня у САП повідомили, що заставу в розмірі 100 млн грн за Насірова внесли його дружина та тесть, пізно ввечері 16 березня Насірова було звільнено з-під варти.