Пересічні одесити, дорослі й малі, сприйняли візит кораблів із зацікавленістю / facebook.com/navy.mil.gov.ua

Як повідомляє «Радіо Свобода», в морі відпрацьовуватиметься тактичне маневрування, взаємодія в радіозв’язку, окремі елементи «мінної війни» тощо.

Пересічні одесити, дорослі й малі, сприйняли візит кораблів із зацікавленістю. Охочі мали можливість піднятися на борт усіх чотирьох кораблів – вхід був вільним. Щоправда, екскурсія в один з днів візиту тривала всього дві години, при цьому найбільша черга «екскурсантів» спостерігалася біля штабного корабля.

Читайте такожРосія у Чорноморському регіоні посилює військове угруповання з наступальними цілями, спрямованими проти України та Заходу - РНБО

Відео дня

На брифінгу в Одесі посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс зауважив, що прибуття кораблів Північноатлантичного альянсу є «доказом практичного співробітництва між Україною і НАТО».

«Це показує, що НАТО є вашим (України – ред.) другом і партнером. Мета таких спільних заходів – щоб українські Збройні сили досягли стандартів НАТО до 2020 року, як записано в офіційних документах уряду України», – додав дипломат.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня екіпажі чотирьох кораблів НАТО прибули до Одеси для спільних навчань з українськими моряками.