Посол заявив, що суспільства не можуть дозволити прийняти, допустити існування окупації як Криму, так і агресії на Донбасі / sips.gov.ua

Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне виступає за посилення чинних санкцій проти Російської Федерації через окупацію Криму і дестабілізацію ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спілкування з журналістами в рамках проекту "Дипломати без краваток", відповідаючи на запитання, як можна вплинути на РФ, щоб вона вивела свої війська з Донбасу та припинила підтримувати бойовиків.

Посол нагадав, що санкції Європейський Союз запроваджував проти тих осіб, які якимсь чином могли впливати на рішення щодо територіальної цілісності України.

Відео дня

"Ви мене спитаєте: чи достатньо цих санкцій, чи ми їх добре впроваджуємо. Я кажу - ні. Вони мають бути більшими за об'ємом, вони мають бути жорсткішими. Я так вважаю", - наголосив посол.

Він додав, що до санкційних списків мають бути включені більше людей, які можуть впливати на ухвалення рішень, що стосуються дій РФ в Україні.

Читайте такожІмовірний візит українських та європейських політиків до окупованого Криму: в РНБО нагадали про санкції та карні справи

"Тому що Кремль, або давайте персоніфікувати і прямо казати – Путін - він не розуміє ні політики, ні політиків, ні взагалі способу мислення західного суспільства. Він думає, що він може десь там поторгуватись: я щось тобі, а ти щось мені, і якимось чином ці санкції можуть знятися, і він досягне свого... Це неможливо де-юре", - заявив Херардо Анхель Бугайо Оттоне.

"Наші демократичні суспільства жодним чином не можуть дозволити прийняти, допустити існування окупації як Криму, так і агресії на Донбасі", - наголосив посол.

Як відомо, США заявили, що Крим і Донбас ніколи не будуть предметом торгу з Росією.