Віктор Янукович / REUTERS

У засіданні Оболонського райсуду Києва з розгляду кримінального провадження про вчинення екс-президентом України Віктором Януковичем державної зради оголошено перерву до 10.00 18 травня. Як передає кореспондент УНІАН, таким чином суд частково задовольнив клопотання захисту Януковича про виклик їхнього підзахисного до суду.

Читайте такожГПУ: Інтерпол не надав пояснень з приводу мотивації зняття з розшуку Януковича і Ко

Слід також зазначити, що перерва оголошена для того, щоб підготувати відеоконференцію з обвинуваченим. Відеоконференція за рішенням суду проходитиме лише на час підготовчого судового засідання.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко у Святошинському райсуді Києва зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.