Ілюстрація / REUTERS

Проект Європейського Союзу «Східне партнерство», учасником якого є і Україна, є важливим.

Відповідні висновки Ради ЄС з закордонних справ оприлюднені в понеділок в Брюсселі за результатами засідання, повідомляє власний кореспондент УНІАН.

«Рада обмінялася думками з питань «Східного партнерства» напередодні засідання на рівні міністрів «Східного партнерства», яке відбудеться 19 червня в Люксембурзі, та напередодні саміту «Східного партнерства», запланованого на 24 листопада в Брюсселі. Міністри підтвердили важливість «Східного партнерства» Європейського Союзу», - йдеться у висновках.

Відео дня

Читайте такожЛитва залишається надійним партнером України у відстоюванні територіальної цілісності

Міністри також підкреслили свою єдність у підтримці регіону і кожної з країн «Східного партнерства» (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова та Україна) індивідуально.

«Вони також підкреслили свою рішучість досягти конкретних результатів на благо громадян як країн ЄС, так і країн «Східного партнерства». У цьому контексті вони привітали прогрес у лібералізації візового режиму для Грузії і України та підкреслили важливість реалізації Угод про асоціацію та поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі», - наголошується у документі.