Петро Порошенко і Ангела Меркель / фото REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна закликає західних партнерів більш рішуче діяти, щоб примусити Росію повернути мінський процес в конструктивне русло.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав на спільній прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, що відбулася в резиденції федерального уряду Німеччини – замку Месеберг (р. Гранзее, земля Бранденбург).

«Звичайно, що ми маємо зараз нові реалії, коли російський президент Путін видав указ з приводу визнання фейкових документів, російський уряд фактично поширило рублеву зону РФ на окуповані території України, ми маємо конфіскацію російськими властями активів, які належать Українській державі і українським громадянам на окупованих територіях», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко очікує, що саміт G7 покаже єдність цивілізованого світу в підтримці України

«З урахуванням всіх цих реалій ми повинні все-таки більш рішуче діяти далі для того, щоб повернути мінський процес у конструктивне русло», - підкреслив глава держави.

При цьому Порошенко черговий раз підкреслив, що він не бачить жодних альтернатив Мінським домовленостям і наполягає на їх повному виконанні.