Володимира Колесниченка люстрували / vru.gov.ua

Вища рада правосуддя України на своєму засіданні 23 травня звільнила з посади суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Володимира Колесниченка, який свого часу очолював Вищу раду юстиції. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Читайте такожКутовий йде у відставку через земельну реформу - ЗМІ

«Вища рада правосуддя на засіданні 23 травня розглянула провадження щодо несумісності стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Колесниченка Володимира Миколайовича, відкрите за зверненнями Міністерства юстиції відповідно до закону «Про очищення влади», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За словами доповідача - члена ВРП Тетяни Малашенкової, вказані у зверненнях Мін’юсту підстави знайшли своє підтвердження у ході перевірки.

«Вища рада правосуддя ухвалила визнати порушення суддею Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ Колесниченком вимог щодо несумісності та звільнити його з посади», - наголошується у повідомленні.

У відомстві нагадали, що Колесниченко був головою Вищої ради юстиції з 22 березня 2010 по 16 травня 2013 роки, а членом ВРЮ він був від 2 квітня 2007 року по 10 квітня 2014. Згодом обіймав посаду судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.