Турчинов запропонував перейти до нового формату захисту країни / фото УНІАН

Рішення про можливе завершення АТО ухвалює вище військово-політичне керівництво України.

Про це заявив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в коментарі УНІАН коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про необхідність завершення антитерористичної операції на сході України і переходу до нового формату захисту України від гібридної війни, яку веде РФ.

«Рішення про завершення АТО приймають не в Генеральному штабі, є вище військово-політичне керівництво країни, яке ухвалює таке рішення. Генеральний штаб відповідно до своїх повноважень планує та проводить військові операції, а не здійснює прийняття такого рівня рішення», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі прокоментували пропозицію Турчинова про законодавче визнання російської окупації на Донбасі

Відповідаючи на запитання чи інформували Генштаб ЗСУ про можливе завершення АТО на сході країни, він зазначив, що «до такого рівня інформації в мене немає доступу. Це комунікація на рівні керівник РНБО – керівник Генштабу».

Як відомо, сьогодні раніше секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв’ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

"Військові дії тривають на сході нашої країни вже три роки і переросли як за тривалістю, так і за масштабами формат АТО. У той же час потрібно відзначити, що антитерористична операція виконала дуже багато важливих завдань. Саме в рамках АТО ми зупинили агресора, змогли провести президентські, парламентські і місцеві вибори, а також звільнили значну частину окупованої території України ", - сказав він.

"У той же час, прийшов час перейти до нового формату захисту країни", - заявив Турчинов.