Наразі вирішується питання про подання клопотання з обрання запобіжного заходу підозрюваному / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру колишньому заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальнику управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитру Сусу. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАБУ.

Зокрема, сьогодні йому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, кваліфікованих за ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

"Мова йде про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, заволодіння та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинених повторно; подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також сказано, що наразі вирішується питання про подання клопотання з обрання запобіжного заходу підозрюваному.

В антикорупційному відомстві нагадали, що згадану особу детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 25 липня на території міжнародного аеропорту Бориспіль.

Читайте такожЛуценко звільнив скандального прокурора Суса, який забув вказати в е-декларації позашляховик 85-річної бабусі

За фактами можливих злочинних дій затриманої особи детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних провадженнях, починаючи з квітня 2016 року.

На прохання УНІАН в НАБУ не назвали ім'я особи, якій вручили підозру, пославшись на те, що відомство не має права називати жодних прізвищ та імен. У Бюро сказали, що не можуть говорити через презумпцію невинуватості.

Водночас, як повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган в ефірі телеканалу "112-Україна", затриманим у Борисполі виявився колишній старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Дмитро Сус.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко виніс догану за брехню в декларації і задовольнив заяву Суса про дострокове припинення повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням.