Ситник заявив про необхідність створення Антикорупційного суду / фото УНІАН

Українські суди повністю саботують справи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Про це директор НАБУ Артем Ситник повідомив Радіо Свобода.

«Повний саботаж з боку судових органів. Це дійсно величезна проблема. Справи місяцями просто не слухаються в суді», - сказав він.

Відео дня

За словами Ситника, із восьми десятків справ, які НАБУ та САП скерували до суду, розгляд кожної четвертої досі не розпочато, та є лише поодинокі вироки, більшість яких стосуються другорядних учасників корупційних схем.

Читайте такожЖодного втручання в роботу НАБУ з боку західних структур немає – Ситник

«Єдиний вихід з цього всього, що нами вже було тисячу разів сказано, – це створення Антикорупційного суду, який буде це все слухати», - додав Ситник.

Довідка УНІАН. Створення Вищого антикорупційного суду в рамках проведення судової реформи передбачено законом про судоустрій та статус суддів, ухваленим Верховною Радою 2 червня 2016 року. Відповідно до закону, у системі судоустрою діють вищі спеціалізовані суди як суди першої інстанції з розгляду окремих категорій справ: Вищий суд з питань інтелектуальної власності та Вищий антикорупційний суд.

У меморандумі між Україною і Міжнародним валютним фондом за підсумками третього перегляду програми розширеного фінансування EFF наголошується на тому, що антикорупційний суд має розпочати свою діяльність до кінця березня 2018 року.