Клімкін засудив виробування бомби у КНДР / фото: УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив останнє ядерне випробування Корейської Народно-Демократичної Республіки. Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter.

Читайте також"Відрізати Північну Корею економічно": США готують нові санкції проти КНДР

«Рішуче засуджую ядерне випробування Північної Кореї. Зупинити це безумство є надзвичайно важливим для України, яка відмовилася від третього за величиною ядерного запасу», - зазначив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня влада Північної Кореї офіційно оголосила про успішне проведення випробування водневої бомби, яку, як стверджує Пхеньян, можна буде доставити за допомогою наявних у КНДР балістичних ракет. Незадовго до цього сейсмологи сусідніх країн Південної Кореї, Китаю та Японії зафіксували потужний землетрус на території Північної Кореї.

Випробування водневої бомби Пхеньяном засудили НАТО, Європейський Союз і ОБСЄ та ряд світових лідерів. Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон виступили за посилення санкцій Європейського Союзу щодо Північної Кореї. У Міністерстві фінансів США заявили, що підготують пакет санкцій проти КНДР з метою економічної ізоляції цієї країни. Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп назвав дії Пхеньяна ворожими і небезпечними для США.