Зараз Україна готує для ЄС перший звіт після початку дії безвізу / фото УНІАН

Європейська комісія не буде ініціювати процедуру призупинення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС. Із таким запевненням виступила віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю "Європейській правді".

Як відомо, чинне європейське законодавства дає Брюсселю право призупинити безвіз для країни, яка перестала відповідати вимогам Плану дій візової лібералізації. Віце-прем’єр підтвердила, що ЄК проводить моніторинг для перевірки, чи дотримуються безвізові країни зобов’язань щодо реформ.

Читайте такожУ ЄС нагадали, що після запровадження безвізу Україна має продовжити боротись із корупцією

Відео дня

"Зараз ми готуємо для ЄС перший звіт після початку дії безвізу. До кінця поточного тижня ми маємо передати його в Євросоюз, розписавши, як саме ми бачимо наше подальше просування, як будемо дотримуватися своїх зобов’язань", - розповіла віце-прем’єр.

"Я абсолютно переконана, що українці не матимуть досвіду запуску механізму призупинення безвізового режиму. У цьому – жодних сумнівів", - наголосила вона.

Віце-прем’єр водночас визнала, що у роботі НАЗК, запуск якого був одним із критеріїв візової лібералізації, справді є системні проблем.

Як повідомляв УНІАН, з 11 червня набуло чинності рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн ЄС і Шенгенської зони, за винятком Великої Британії та Ірландії.