Спецпредставник США Уолкер і посол Йованович відвідують зону АТО / facebook.com/ato.news

Президент США Дональд Трамп готовий вибудувати сильну позицію у відносинах з Росією, спираючись на загальні принципи безпеки та захист американських національних інтересів. Про це в інтерв'ю DT.UA заявив Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

"Я думаю, що президент Трамп готовий вибудувати сильну позицію. Ця позиція базується на трьох чинниках — підтримці існуючих правил гри, підтримці загальних принципів безпеки і захисті національних інтересів США", - зазначив дипломат.

Читайте такожОБСЄ готова консультуватися з ООН про можливе розміщення миротворців на Донбасі - Хуг

Відео дня

В інтерпретації Волкера, таку позицію не слід розглядати, як антиросійську.

"Хіба що Росія зробить вибір на користь того, аби стати антагоністом Сполучених Штатів. Президент Трамп, власне, хоче того, про що й заявляв, — порозумітися з Росією. Але для цього сама Росія повинна змінити поведінку, до якої вона вже звикла", - підкреслює він.

Волкер, в той же час, зазначив, що за останні півтора роки функціонування попередньої американської адміністрації, російська влада трохи звикла до того, що їй багато що сходить з рук.

"Під час останніх президентських виборів у США вони не приховували своїх очікувань: нову адміністрацію очолить людина, котра славиться своєю майстерністю укладати угоди, і з нею можна буде легко домовитися. Втім, цього не сталося", - констатував дипломат.