фото abnews.ru

У Росії порушили чергову кримінальну справу проти захисників України. Як повідомили в прес-службі Слідчого комітету Росії, по кримінальній справі проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин цих злочинів і посадових осіб з числа українських силовиків, причетних до них.

«Мотивом цих злочинів, як і раніше, є політична та ідеологічна ненависть українських силовиків, пов'язана з відмовою населення Донбасу визнати легітимність чинної влади і бажанням створити власні адміністративно-територіальні утворення», - заявили у відомстві.

Також заявляється, що відповідно до статті 12 Кримінального кодексу Російської Федерації іноземні громадяни, які вчинили злочин поза межами Росії, підлягають кримінальній відповідальності по російському законодавству, у випадках, передбачених міжнародним договором Російської Федерації, якщо вони не були засуджені в іноземній державі. Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено чотири кримінальних справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Відео дня

Читайте такожСК РФ висунув звинувачення ще двом командирам ЗСУ за захист України від російської агресії

Як повідомляв УНІАН, раніше для виправдання російської агресії Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи стосовно керівництва України й українських силовиків, які керують обороною країни від російських окупантів. Зокрема, кримінальні справи були порушені стосовно міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу ЗСУ Муженка, екс-командира Сухопутних військ Анатолія Пушнякова, колишнього заступника командувача Нацгвардії Миколи Балана і багатьох інших.

З початку червня 2017 року СК РФ почав порушувати кримінальні справи стосовно осіб рядового складу, які захищають Україну від російської агресії на Донбасі.

У свою чергу, 30 вересня 2014 року Генпрокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб Слідчого комітету РФ за сприяння терористичним організаціям «ДНР» і «ЛНР».

8 серпня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру 18 представникам російської влади і керівництва збройних сил РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та інших злочинах.