Аграмунт послався на стан здоров‘я / фото facebook.com/O.Liashko

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав в Сирію на зустріч з президентом Сирії Башаром Асадом на російському урядовому літаку, щойно добровільно подав у відставку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, оприлюднивши відповідну заяву Аграмунта.

«Вирішив не чекати фінального голосування в Асамблеї, запланованого на понеділок. Послався на стан здоров‘я. Вітаю всіх причетних, це наша спільна перемога!», – зазначив Ар'єв.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у березні президент ПАРЄ Педро Аграмунт відвідав Сирію разом з делегацією російських депутатів. Після цього в ПАРЄ почали вимагати його відставки.

Читайте такожПроросійський Аграмунт наступного тижня залишить посаду президента ПАРЄ - українська делегація

27 червня ПАРЄ розглядала зміни до регламенту, які дозволять відправити проросійського президента ПАРЄ у відставку проти його волі. Під час розгляду з'ясувалося, що Аграмунт відсутній в залі, оскільки той без попередження відправився в Іспанію. 154 з 197 присутніх у залі членів ПАРЄ висловились за зміни до регламенту Асамблеї, що означає, що вони, по суті, висловили недовіру Аграмунту.

Аграмунт заявляв про свою добровільну відставку, проте йти з посади відмовився. Починаючи з 28 червня, обов'язки президента ПАРЄ замість Аграмунта виконує нардеп від "Народного фронту" Георгій Логвинський.