Поїздки українцям до РФ хочуть обмежити тимчасово / фото УНІАН

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо запровадження тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України до держави-агресора) (№ 7187). Текст законопроекту на сайті парламенту відсутній.

Його авторами є народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Андрій Немировський, Андрій Шинькович та позафракційний депутат Андрій Денисенко.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня прес-центр Служби безпеки України повідомив, що юристи СБУ підготували законопроект про обмеження візитів до РФ політикам, посадовцям, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам.

Відео дня

Читайте такожСБУ хоче саджати чиновників на 6 років за шкідливі поїздки до РФ

У спецслужбі наголосили, що ця ініціатива голови СБУ Василя Грицака є черговим кроком правового врегулювання протидії російській агресії.

"У проекті закону, зокрема передбачена кримінальна відповідальність чиновників за відвідування РФ з метою заподіяння шкоди національним інтересам України. Відповідну статтю пропонується додати до Кримінального кодексу України", - повідомили у прес-центрі СБУ і додали, що, враховуючи важливість законопроекту для українського суспільства, спецслужба відкрита до фахових пропозицій з його вдосконалення та перед передачею документа одному із суб’єктів законодавчої ініціативи виносить підготовлений законопроект на публічне обговорення.